Fructe - Gradinile Miraculoase

Breaking

Fructe

 



ÃŽn botanică, un fruct este organul vegetal care se dezvoltă din ovarul fecundat [1] (împreună cu seminÈ›ele acelei plante cu flori.) Fructele sunt mijloacele prin care plantele cu flori își împrăștie seminÈ›ele.

Formarea fructelor

După ce ovulul plantei este fecundat, ovarul începe să crească în dimensiuni. Petalele florii cad, iar ovulul se dezvoltă devenind sământă. CreÈ™terea fructului continuă până în momentul în care sămânÈ›a a ajuns la maturizare. La unele fructe cu mai mult de o sămânță, dimensiunile finale ale pulpei fructului sunt direct proporÈ›ionale cu numărul de ovule fertilizate in diferite moduri.

Utilizări

Majoritatea fructelor au valoare alimentară, fiind consumate atât crude cât È™i conservate sub formă de gemurimarmeladecompot etc. Fructele sunt bogate în substanÈ›e dulci, hrănitoare È™i vitamine. Fructele sunt de asemenea parte componentă a prăjiturilorîngheÈ›ateloriaurturilor etc. Dieta formată numai din fructe se numeÈ™te fructarianism, iar adepÈ›ii ei sunt fructarieni.

Tipuri de fructe

Fructe cărnoase dehiscente

Fructele cărnoase sunt de obicei viu colorate datorită antocianilor și carotenoizilor din celule. Celule parenchimatice ale mezocarpului acestora au membrane subțiri și conținutul suculent și bogat; când nu sunt încă mature însă, fructele cărnoase conțin taninuri și acizi organici care le fac astringente și acre.

  • Bacă dehiscentă - Ecballium elaterium (plesnitoare)
  • Capsulă cărnoasă - Impatiens noli-tangere (slăbănog)
  • Drupă dehiscentă - Juglans regia (nuc)

Fructe cărnoase indehiscente


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu