Mirodenii - Gradinile Miraculoase

Breaking

Mirodenii

 



In domeniul culinar, condimente sunt toate cele care se obtin prin uscarea diferitelor parti ale unei plante, mai putin frunzele – acestea se folosesc pentru aromatizarea diverselor preparate, ele nefiind folosite ca si ingredient principal.

Dar de ce nu si frunzele?

Pentru ca partile cu frunze verzi ale plantelor utilizate in gastronomie sunt considerate ierburi aromatice.

Ele sunt valoroase nu numai din punct de vedere culinar, dar au si extraordinare proprietati medicinale.

Asadar, orice alta parte a plantei – inclusiv scoarta uscata, radacina, fructe, seminte, crengute sau orice altceva care nu este partea verde cu funze – este consierata un condiment.

Astazi, India produce aproximativ 75% din condimentele lumii. Au creat chiar si Insitutul Indian de Cercetari pentru Condimente, dedicat studiului acestora.

Si ce sunt acelea mirodenii?

Putem incadra in acesta categorie orice condiment, in special exotic si foarte aromat sau picant.

Mirodeniile sunt, de obicei, foarte rare si scumpe si se pot gasi sub forma de frunze, coji, flori, fructe, radacina proaspete sau uscate. Sunt asadar si ierburi aromatice care intra in aceasta categorie.

Cateva exemple de mirodenii: sofranul, ghimbirul, batonul de vanilie, lemnul-dulce, scortisoara.

Vegetarienii sunt cei care beneficiaza din plin de proprietatile curative si savoarea acestor ingrediente deosebite, a diverselor ierburi aromatice si a mirodeniilor deoarece, in general, dieta vegetariana se bazeaza pe utilizarea generoasa a acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu