Cocktail - Gradinile Miraculoase

Breaking

Cocktail





”Cocktailul este o băutură răcoritoare, compusă dintr-o spirtoasă, de orice fel, cu zahăr, apă și bitter. ” (The Balance and Columbian Repository, mai, 1806). Cu această scurtă definiție începem astăzi povestea despre cele mai îndrăgite băuturi ale verii: cocktailurile. Fiind celebre în întreaga lume, unii barman au dus prepararea lor la nivel de artă, însă să știi că le poți prepara și tu acasă. Chiar dacă terasele, piscinele sau barurile sunt locurile ideale ideale în care se servesc cocktailurile, îți poți surprinde prietenii și în intimitatea casei tale.
Așadar, pentru zile relaxante și nopți de neuitat, învață să prepari cocktailuri! Noi îți vom spune povestea lor, băuturile de bază de care ai nevoie pentru prepararea lor, dar și cum se prepară și ustensilele de care ai nevoie. În final, îți vom prezenta și câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru a avea efectul scontat. .
Combinațiile de băuturi au fost consumate încă de la începuturile civilizației. Primul cocktail a fost preparat în Mesopotamia, acum aproximativ 5000 de ani și conținea vin, bere, suc de mere și miere. Cuvântul cocktail a apărut tipărit pentru prima oară în anul 1803, în The Farmer’s Cabinet, în expresia ” Am băut un pahar de cocktail- excelent pentru cap…”. Trei ani mai târziu, în ediția de mai 1806 al revistei The Balance and Columbian Repository, din New York, apărea prima definiție a cocktailului: ”Cocktailul este o băutură întăritoare, compusă dintr-o spirtoasă, de orice fel, cu zahăr, apă și biter…”.
În primele decenii ale secolului XIX-lea a început istoria cocktailurilor moderne. Cele mai vechi cocktailuri sunt Sazerac și Martinez. Primul, a devenit în anul 2008 cocktailul Oficial al statului New Orleans și a fost inventat de către Antoine Peychaud în anul 1859. Martinez este strămoșul celebrului Martini și se prepară din anul 1862 din vermut roșu dulce și gin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu