Cherimoya - Gradinile Miraculoase

Breaking

sâmbătă, 20 mai 2023

Cherimoya

 


Celebrul scriitor Mark Twain afirma odinioara despre cherimoya ca este “cel mai delicios fruct cunoscut omului”. Cu toate acestea, pentru mare parte dintre romani, ramane o prezenta controversata si atipica in dieta.  Cherimoya poate fi considerat regele fructelor din doua motive: odata fiindca este extrem  de gustos, iar a doua, pentru ca el insusi este “de vita nobila”, fiind consumat in imperiul Incas doar de clasele superioare ale societatii.

Poate ca este adevarat, Cherimoya nu are un aspect atractiv, trimitand oamenii mai degraba cu ganul la serialul de desene animate The Flinstones decat la mancare. Insa nu trebuie sa va lasati inselati de aspectul sau preistoric. Incercati-l si nu va va parea rau!

Gustul de Cherimoya este descris ca o combinatie intre banana si ananas, iar textura sa, cu guma de mestecat.  Un Cherimoya bine ales poate oferi chiar iluzia consumului de pere, capsuni, mango si lamaie.  Savoarea sa este ceva ce nu poate fi prins in cuvinte. Fructele de Cherimoya contin peste 75% apa, o gramada de fructoza, glucoza, fibre, vitamine si minerale.

Studiile efectuate pana in prezent au scos la lumina o serie de beneficii corelate cu consumul de Cherimoya. De pilda, consumat cu regularitate, fructul inlesneste tranzitul intestinal, buna functionare a muschilor a sistemului nervos, regleaza colesterolul si favorizeaza globulelor rosii si albe ale sangelui. De asemenea, constituie o arma naturala impotriva anemiei, stresului si hipertensiunii arteriale.

Chiar daca nu este cea mai recomandata alegere pentru persoanele care vor sa scada in greutate, din cauza zaharului pe care il contine, acesta ramane o optiune buna pentru copii si femeile insarcinate. Cum se consuma? Inainte de a afla raspunsul nu uitati un lucru foarte important, general valabil: sa spalati din abundenta cu apa fructul ce urmeaza a fi sacrificat pe tocatorul de lemn.  

Cherimoya se taie in doua cu cutitul si se mananca cu lingurita din interior, cat mai aproape de coaja, dandu-se la o parte semintele. Cea de a doua varianta este curatarea intregului fruct si taierea acestuia in cubulete usor de manevrat, pentru a fi mancate simple sau in salate. Avand o toxicitate destul de crescuta, coaja si samburii vor fi obligatoriu date la o parte.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu