Pere asiatice - Gradinile Miraculoase

Breaking

sâmbătă, 20 mai 2023

Pere asiatice

 


Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate. 

Spre deosebire de perele europene, acestea sunt de regula rotunde si ferme la atingere.  Perele asiatice de mana intai se culeg, ca orice fruct, atunci cand se coc sau sunt in prag de a se coace. Acest lucru le asigura o rezistenta superioara la transportarea pana in tinuturile indepartate ale lumii, cum ar fi SUA. Perele asiatice ajung la maturitate suculente, usor crocante, la fel ca merele,  si dulci mai ales in apropierea miezului.

Perele japoneze se caracterizeaza printr-o forma sferica aproape perfecta, in vreme ce perele chinezesti au forma ovala ceva mai pronuntata. Foarte important in alegerea lor este culoarea. Selectati fructele cele mai parfumate, galbene, care nu prezinta urme de lovituri sau pete maronii.

Cantitatea medie de nutrienti in 100g de produs:

Apa 88.250 g 
Energie 42.000 kcal 
Energie 176.000 kj 
Proteine 0.500 g 
Total lipide (grasimi) 0.230 g 
Cenusa 0.370 g 
Carbohidrati, prin diferenta 10.650 g 
Fibre alimentare 3.600 g 
Total zaharuri 7.050 g 
Calciu 4.000 mg 
Magneziu 8.000 mg 
Fosfor  11.000 mg 
Potasiu 121.000 mg 
Zinc 0.020 mg 
Cupru 0.050 mg 
Mangan 0.060 mg 
Seleniu 0.100 mcg 
Vitamina C  3.800 mg 
Vitamina B1 0.009 mg 
Vitamina B2 0.010 mg 
Niacina 0.219 mg  
Vitamina B-6 0.022 mg 
Total folati 8.000 mcg 
Vitamina E 0.120 mg 
Vitamina K 4.500 mcg 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu