Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate.
Spre deosebire de perele europene, acestea sunt de regula rotunde si ferme la atingere. Perele asiatice de mana intai se culeg, ca orice fruct, atunci cand se coc sau sunt in prag de a se coace. Acest lucru le asigura o rezistenta superioara la transportarea pana in tinuturile indepartate ale lumii, cum ar fi SUA. Perele asiatice ajung la maturitate suculente, usor crocante, la fel ca merele, si dulci mai ales in apropierea miezului.
Perele japoneze se caracterizeaza printr-o forma sferica aproape perfecta, in vreme ce perele chinezesti au forma ovala ceva mai pronuntata. Foarte important in alegerea lor este culoarea. Selectati fructele cele mai parfumate, galbene, care nu prezinta urme de lovituri sau pete maronii.
Cantitatea medie de nutrienti in 100g de produs:
Apa 88.250 g
Energie 42.000 kcal
Energie 176.000 kj
Proteine 0.500 g
Total lipide (grasimi) 0.230 g
Cenusa 0.370 g
Carbohidrati, prin diferenta 10.650 g
Fibre alimentare 3.600 g
Total zaharuri 7.050 g
Calciu 4.000 mg
Magneziu 8.000 mg
Fosfor 11.000 mg
Potasiu 121.000 mg
Zinc 0.020 mg
Cupru 0.050 mg
Mangan 0.060 mg
Seleniu 0.100 mcg
Vitamina C 3.800 mg
Vitamina B1 0.009 mg
Vitamina B2 0.010 mg
Niacina 0.219 mg
Vitamina B-6 0.022 mg
Total folati 8.000 mcg
Vitamina E 0.120 mg
Vitamina K 4.500 mcg
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu