Legume - Gradinile Miraculoase

Breaking

Legume





Legumă este un termen culinar generic care desemnează orice parte a unei plante consumată uzual de oameni ca hrană, fiind o plantă cultivată sau necultivată care este cunoscută È™i apreciată de cultura populaÈ›iei locale, dar nu face parte din următoarele categorii culinare: cerealefructe, ierburi sau mirodenii. Aceste plante fiind apreciate datorită conÈ›inutului lor în substanÈ›e nutritive ca hidrocarbonate, proteine, grăsimi vegetale, vitamine, substanÈ›e minerale, uleiuri eterice, acestea din urmă având rol important în digestie.

Legumele pot fi clasificate după o serie de criterii:

  • Legume de câmp care se cultivă pe ogor sub cerul liber.
  • Legume de seră
  • Legume după partea folosită ca rădăcina, frunzele, sau alte părÈ›i ale plantei
  • Legume după familia din care face planta parte

Astfel, avem legume cu frunze (de exemplu salata), rădăcinoase (morcovul), lujeri (ceapa), legume cu inflorescență (conopida) È™i fructe botanice cum ar fi fasolea verdecastraveÈ›iidovleciiroÈ™iileavocado etc. precum È™i seminÈ›ele imature ale unor plante cum ar fi mazărea È™i fasolea, sau plante care se folosesc numai la îmbunătățirea gustului ca pătrunjelmărarleuÈ™tean.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu