Rolul ciupercilor in bucatarie a fost mereu comparabil cu acela al plantelor de baza sau chiar al carnii. Datorita gustului lor delicios si a faptului ca se prepara usor, ciupercile constituie pentru zilele de post una dintre cele mai viabile solutii pe care le avem. Va propunem, asadar, urmatoarea retata, pentru care sunt necesare:
500 g de ciuperci
o ceapa
un ardei
un ardei iute (optional)
5 catei de usturoi
200 g rosii in suc propriu
ulei, o legatura patrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita si o punem la foc pe aragaz. Curatam si tocam ceapa impreuna cu cateii de usturoi. Daca dorim sa adaugam si ardei iute, pentru a fi siguri ca mancarea nu iese prea picanta, indepartam semintele.
Cand s-a incins uleiul, adaugam legumele tocate si le calim circa 10 minute, pana cand ceapa capata textura sticloasa. Dupa ce observam ca legumele s-au inmuiat, punem in mancare ciupercile taiate si acoperim cratita cu un capac.Lasam compozitia sa fiarba la foc mediu. In timpul fierberii, ciupercile vor lasa apa si se vor face in suc propriu.
Dupa circa 10 minute, punem in mancare o cutie de 200 g de rosii in suc propriu. Lasam totul la fiert alte 10 minute, dupa care oprim focul, punem patrunjelul tocat, sarea si piperul in functie de gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu