Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite. Este o alegere buna pentru culturi intensive si la fel de bine pentru productii mici, in gradina, fiind o leguma ce prefera sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar solul recomandat este unul fertil, cu drenare buna si (ideal) un nivel relativ constant de umiditate. Pentru o buna productivitate se recomanda pregatirea in prealabil cu ingrasamant organic.
Red Creole are o buna rezistenta la bolile ce pot afecta culturile de ceapa, iar cepele sunt mici spre medii, grele, in forma de glob, cu miros puternic atunci cand sunt taiate. Suporta relativ bine depozitarea si transportul, asa ca pot fi pastrate intr-un loc intunecat si racoros pentru 5-6 luni. Se recomanda udarea straturilor de ceapa folosind cantitati moderate de apa. Cu o productie anuala buna, gust intens (care o face un soi excelent in bucatarie) si o culoare atragatoare, Red Creole este o buna alegere pentru cei care vor sa includa in retetele zilnice o aroma pregnanta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu