Cardamomul in alimentatie - Gradinile Miraculoase

Breaking

marți, 16 mai 2023

Cardamomul in alimentatie

 

Cardamomul este una dintre cele mai vechi si pretioase mirodenii din lume. Din acest motiv este si una dintre cele mai scumpe, dupa sofran, vanilie si trufe. In Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca si condiment pentru mancarurile dulci, dar si ca aroma traditionala in ceai si cafea. Populatia din nordul Europei aromeaza folosind cardamom painile, preparatele de patiserie si dulciurile.

Planta are un parfum deosebit, fin si puternic, dulce si iute, ce lasa pe limba un  gust de lamaie, camfor si portocala.In pastaile inchise, aroma poate rezista un an. Cardamomul este cunoscut drept condiment din Antichitate. Pe vremea egiptenilor, era folosit pentru improspatarea respiratiei si albirea dintilor, iar indienii il recomandau pentru tratarea afectiunilor renale, a bolilor de piele, dar si a obezitatii.

Prin compusii pe care ii contine cardamomul poate avea intr-adevar o serie de beneficii pentru sistemul digestiv, imbunatatind digestia si crescand apetitul. De asemenea, ajuta la reducerea gazelor in tubul digestiv, prevenind greata si varsaturile. Cardamomul este foarte bun si in tratarea racelilor, sau in tratarea ulcerelor bucale.

Ceaiul preparat din cardamom si scortisoara este utilizat pentru a trata probleme raguseala, sau durerile in gat. In tratarea diverselor intoxicatii, se recomanda consumul zilnic, pe stomacul gol, a 10 seminte intregi de cardamom.

Cantitati recomandate (pentru 500 g):
• Carne rosie: 2 lingurite seminte (10 ml)
• Carne alba: 2 lingurite seminte (10 ml)
• Vegetale: 1 lingurita si jumatate (7 ml)
• Carbohidrati: 1 lingurita si jumatate (5 ml)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu