Una dintre cele mai populare gustari din Japonia cand vine vorba de fructe, Kyoho este un soi de strugure cu ciorchini lungi, grei, plini de boabe mari de 3-4 cm (sunt cele mai mari boabe de strugure pe care le-ati putea gasi), ovale, usor bombate, de un violet inchis aproape de negru, excelente pentru desert sau pentru suc. Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos. Este o varietate cu samburi mari, necomestibili, dar pulpa este zemoasa, parfumata, cu mult zahar, si chiar daca este un strugure relativ scump este usor de gasit in magazinele japoneze vara si toamna.
Creat la jumatatea anilor 30 ai secolului trecut, acest hibrid a fost gandit din start ca un strugure de masa de mari dimensiuni, aromat si dulce, fiind foarte apreciat de consumatori, dar il veti intalni si sub forma de suc, in diverse retete de desert sau chiar folosit ca baza pentru diverse dulciuri. Strugurii Kyoho sunt o excelenta sursa de vitamina C, potasiu, vitamina B si K, si este cultivat intensiv si in afara Japoniei, cele mai mari suprafete acoperite de aceasta vita de vie gasindu-se in China, unde strugurii Kyoho sunt la fel de populari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu